Halaman

Ahad, 11 September 2011

sewing or cooking....

Trully,deeply,madly..... honestly suzie berkata suzie lebih minat menjahit dari memasak....
kalau suh suzie memasak.... gerenti suzie akan termenung jauh kat depan dapur duk memikir..
apa juadah nak di hidangkan tuk org rumah....
sebab tu bila kat umah mertua bila time masak agak lambat jugak kaki ni melangkah masuk dapur join ipar duai berperang kat dapur...hehehehehe...
tapi..tapi..tapi...
suzie cover kelemahan suzie tu...
bab mengemas lepas masak or lepas makan suzie akan bertapa di dapur sampai clear dapur.....
suzie ni deria rasa untuk memasak memang fail..sebab sedap ke tak sedap ker..suzie bedal jer....lagipun family belah mr hubby agak cerewet pasal makanan.... karang suzie masak cincai boncai.... kena serbu jer... tak pown..tak terusik makanan tu.... tak ker naya......
memang ler ada pendapat yang mengatakan kalau nak tackle suami supaya suami sentiasa sayang kita kena tackle perut dia....abis... macam ner nak solve masalah suzie nih....
sudah agak terasa kebebelan suami bila tak selera nak makan kat umah...huhuhuhuhu... adakah perlu untuk suzie menghadiri kelas2 masakan?......      

2 ulasan:

alinac lover berkata...

yong x pandai menjahit hehehe

suzie berkata...

@alinac Lover: suzie belom terror lagi sewing.... sekarang ni tengah berusaha untuk menjinak2kan diri di dapor.... bak kata pepatah " practice makes perfect"..kan..kan..hehehehehe..